Cuperus vastgoed

De 5 grootste voordelen van rolluiken

Geplaatst op

De Nederlandse zomers worden steeds warmer en duren eveneens steeds langer. Warmtes van 40 graden Celsius komen vaker voor, waardoor men verkoeling opzoekt in de vorm van het strand of het zwembad. Naast voordelen, kent een warme zomer ook zijn nadelen. Veel mensen hebben moeite met de klamme en warme nachten, waardoor ze moeilijk in slaap komen. Er zijn verschillende oplossingen om verkoeling in huis te behouden tijdens de zomer. Rolluiken zijn hier een goed voorbeeld van. In dit blog noemen we de grootste voordelen van rolluiken. 

Bescherming

Net zoals stoffen gordijnen, luxaflex of rolgordijnen zorgen ook rolluiken voor zeer goede bescherming tegen de zon tijdens de warme zomerdagen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gordijnen, plaats je rolluiken veelal aan de buitenkant van je raam. Hierdoor kunnen zonnestralen het glas niet bereiken, waardoor je profiteert van een maximale bescherming tegen warmte. Bij binnenzonwering schijnen zonnestralen wel op het glas, waardoor de warmte versterkt wordt. Naast het feit dat rolluiken ervoor zorgen dat je tijdens de warme zomer verkoeling kunt vinden in huis, beschermen rolluiken ook tegen wind en kou in de winter. Ook rondvliegend puin kan niet langer schade aanrichten aan je ramen. 

Eenvoudig te monteren

Er bestaan tegenwoordig tal van kant-en-klare rolluiken die je zelf zonder professionele hulp eenvoudig monteert op de gewenste plekken rondom je woning. Rolluiken worden geproduceerd in de meest voorkomende maten, waardoor je ze ook niet op maat hoeft laten te maken of zelf moet bijsnijden. Beschik je over ramen van een bijzondere afmeting? Zorg er dan voor dat je rolluiken koopt die groter zijn dan je kozijn. Belangrijk is om het desbetreffende rolluik in kleine stappen op maat te snijden. Zo voorkom je dat je te veel materiaal verwijdert en je een geheel nieuw rolluik moet kopen. Het snijden van een rolluik doe je eenvoudig met bijvoorbeeld een radiale zaag. 

Privacy

Een van de grootste voordelen van rolluiken is dat je van enorm veel privacy geniet. De meeste rolluiken voor thuis kunnen namelijk volledig afgesloten worden, waardoor geen enkele voorbijganger meer de kans krijgt om even naar binnen te gluren. 

Makkelijke lichtregeling

Rolluiken zijn er in vele soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld als winkel het best kiezen voor doorzichtige rolluiken, zodat beveiligers naar binnen kunnen kijken om te zien of er niets vreemds gebeurt. Daarnaast wordt er voor woningen vaak gekozen voor semi-afgesloten rolluiken. Hiermee regel je eenvoudig de lichtinval totdat je tevreden bent. 

Veiligheid

Naast lichtregeling, een mooie uitstraling, privacy en bescherming zorgen rolluiken ook voor extra beveiliging tegen inbrekers. Het is een extra obstakel, waardoor inbrekers minder snel binnenkomen. Bovendien zorgen rolluiken ervoor dat inbrekers minder snel een poging wagen. Het zorgt dus voor een afschrikkend effect. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden