Cuperus vastgoed

Besparen na kopen nieuwe woning

Geplaatst op

Veel mensen hebben na het kopen van hun woning behoefte aan het besparen op andere zaken. Één van de eerste dingen die dan in je hoofd komt, is de aanstaande reparatie van je auto. Dan reparatie moet wel echt gebeuren want veel mensen zijn afhankelijk van de auto, het is hun nummer een mobiliteitsoplossing om naar hun werk te komen bijvoorbeeld. In deze blog nemen we met jou door hoe jij kunt besparen als het gaat over je auto.

Goedkoper auto-onderdelen kopen

Wanneer een auto gerepareerd moet worden, dan brengen veel mensen deze naar de garage en laten het verder aan hen om alles te fixen. Dan betaal je op deze manier veel meer geld dan nodig is. We raden je aan eens te gaan kijken bij een schadautobedrijf. Dit is een bedrijf dat schadeauto´s opkoopt en weer doorverkoopt aan particulieren. Het hele idee is dat er bij dat bedrijf auto’s te koop zijn die na een kleine reparatie weer de weg op kunnen, vaak zijn dit dan ook nog duurdere merken, deze kun je dus goedkoper in de vingers krijgen, maar ook auto-onderdelen zijn te halen uit de door hen aangekochte auto’s, dit zijn dan auto´s die niet meer op de weg kunnen omdat ze een te groot ongeluk hebben gehad, maar hun onderdelen zijn nog wel goed. Deze auto-onderdelen kun je dan aanschaffen en door de garage in jouw auto laten zetten ten behoeve van de reparatie. Zo kun je dus heel gemakkelijk en goedkoper komen aan bijvoorbeeld een accubak voor je auto. 

Autosloperij of Marktplaats 

Natuurlijk zijn we ook nog de standaard kanalen die iedereen kent om aan goedkopere auto-onderdelen te komen, denk bijvoorbeeld aan de autosloperij of marktplaats. Beiden zijn erg voordelig en maken het mogelijk om jouw autoreparatie goedkoper te laten worden. Wanneer een garage een auto-onderdeel vervangt, dan gaan ze dit nieuw aanschaffen bij de leverancier. Dat kost natuurlijk veel meer geld dan wanneer je zelf dit gaat regelen via alternatieve routes. Het schadeautobedrijf heeft als voordeel ten opzichte van de autosloperij of Marktplaats, dat onderdelen vaak nieuwer zijn. Een nadeel van Marktplaats en een schadeautobedrijf is dat de onderdelen vaak redelijk nieuw zijn, ze zullen dus niet snel passen op een oldtimer. Vaak ben je afhankelijk voor onderdelen van oldtimers uit het hobbycircuit of een producent die dergelijke onderdelen nog / weer gemaakt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden