Cuperus vastgoed

5 tips voor het kiezen van een houtlook tegel

Geplaatst op

Houtlook tegels zijn gemaakt van zowel keramiek als porselein – waarvan porselein het hardere, meer krasbestendige materiaal van de twee is. Hoe krijgen ze die houtachtige uitstraling op de tegels? Hiervoor moet je denken aan inkjetprinters: de tegels zijn namelijk geprinte beelden van een echte houtnerf direct op het porselein of keramiek. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de kwaliteit van de tegel (en meestal ook hoe duurder). Door de technologische vooruitgang kan de tegel in houtlook er tegenwoordig ongelooflijk levensecht uitzien. Het is een geweldige keuze als alternatieve vloerbedekking voor mensen met huisdieren, kinderen of mensen die in een vochtiger klimaat leven zoals in Miami. Het is waterdicht, zodat het ook in baden en keukens kan worden gebruikt. Dit opent echt de “houten vloer” optie voor ruimtes waar het voorheen een zeer riskante keuze zou zijn geweest.

Tip 1: Kies porselein boven keramische tegels

Porselein heeft een hogere hardheidsgraad dan keramiek en dat zal je nodig hebben. Zorg dat je ook echt volwaardig porselein koopt. De gehele tegel is dan uniform gekleurd en dat komt goed van pas als iets laat vallen en er een stukje van de tegel afbreekt.

Tip 2: Kies een eenvoudig patroon

Vergeet niet dat we het hebben over gedrukte beelden. Er is een limiet aan het aantal afzonderlijke, unieke planken in je patroon. Dat betekent dat dezelfde set van herhaalde beelden in de hele ruimte zal worden gebruikt. Naar onze mening zijn drukkere patronen makkelijker te herkennen als nep. Meestal zullen beter gemaakte tegels een hoger aantal individuele tegelpatronen bevatten.

Tip 3: Kies een gerectificeerde tegel

Een gerectificeerde rand is veel preciezer is dan zijn ruwere, niet-gerectificeerde tegenhanger. Dit wordt bereikt door de tegels te bewerken om ze bijna perfecte randen en exacte afmetingen te geven. Dit zorgt voor een zeer zuivere, symmetrische plaatsing en veel dunnere, nauwkeurigere voeglijnen. Als je kiest voor een meer rustieke tegel en een minder verfijnd uiterlijk, dan kun je ook kiezen voor een de niet-gerectificeerde variant.

Tip 4: Kies een langere planklengte       

Vroeger waren houtlook tegels dunner en korter omdat de druktechnologie niet zo geavanceerd was als nu. Nu zijn er echter geen beperkingen meer en zijn de houtlook tegels verkrijgbaar in formaten die voorheen alleen door hun echte tegenhangers werden bereikt.

Tip 5: Koop samples    

Als je nog steeds niet zeker weet welke houtlook tegel je moet kopen, koop dan gewoon een doos van je de verschillende mogelijkheden. Op die manier kun je de verschillende variaties van de tegel ontvangen en bekijken. Meestal laten winkels je de doos terugbrengen als deze ongebruikt of onbeschadigd is. Om hier zeker van te zijn moet je dit wel even vragen voordat je de sample s bestelt!

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden