Cuperus vastgoed

5 tips om je woning koel en aangenaam te houden

Geplaatst op

Inmiddels gaan we al langzaam maar zeker richting de lente en de zomer toe. Het wordt warmer in Nederland en daardoor ook warmer in huis. Vorig jaar hebben we ons nodige portie hitte wel gehad, zowel buitens- als binnenshuis. Waar de huizen in een groot deel van Amerika zijn uitgerust met airconditioning is daar in Nederland geen sprake van. Inmiddels zijn er wel steeds meer huiseigenaren die investeren in een airconditioningsysteem. Wat kun jij doen om je woning koel en aangenaam te houden? Lees hieronder onze tips. 

Airconditioning

Erg vanzelfsprekend, maar toch een van de beste manieren om je huis koel en aangenaam te houden in de zomer, een airco. Schakel de vakspecialisten van aircogroep.nl in voor het installeren van airconditioning in Alkmaar

Zonwering door een zonnescherm 

Waar je de warmte een beetje buiten houdt is door zonwering voor je ramen te plaatsen, dit kan een zonnescherm zijn of je plaatst voor je raam een parasol! Daarnaast kun je je gordijnen of je raambekleding dichtdoen. Raambekleding met verduistering blokkeren het zonlicht en isoleren je kamer. 

Doe op de juiste momenten je raam open

Hoe verleidelijk het ook is, een raam opendoen wanneer de zon fel schijnt is geen slim idee. Zet je raam vroeg in de ochtend of laat in de avond open, wanneer de zon op of juist onder is. 

Pak er een ventilator bij

Een manier om even een fris windje te kunnen voelen is met een ventilator. Een ventilator zorgt er niet per se voor dat je kamer afgekoelt is, maar wel dat jij even verkoelt wordt. 

Vervang gloeilampen voor LED verlichting 

Vervang en gebruik geen apparaten of dingen waar (te) veel warmte vanaf komt. Het scheelt misschien maar een beetje, maar alle beetjes helpen! Vervang gloeilampen bijvoorbeeld voor LED verlichting. Doe de kaarsjes niet aan en probeer de oven niet of zo min mogelijk te gebruiken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden