Cuperus vastgoed

5 signalen om de riool loodgieter in te schakelen

Geplaatst op

De grootste gevaren in het huis zijn die je op het eerste oog niet ziet. Je komt er dus pas laat achter, en het nadeel is dat je dan met flinke problemen of schade zit. Het is dus een goede zaak om te letten op signalen rondom je woning. Zoals de signalen voor een verstopte riolering. Het is van vitaal belang voor de gezond- en veiligheid van jezelf en alle inwonende dat de riolering in orde is. We zetten 5 signalen voor je op een rijtje wanneer je hulp moet inschakelen.

Vieze geur in het huis

De meest voorkomende herkenningspunt voor een verstopte riolering is een vieze rondhangende geur in je woning. Deze is vaak te herleiden naar je toiletten, douches en wastafels. Dit kan soms gepaard gaan met een gasgeur. Dit betekent dat de riolering niet goed ventileert en dat er dus sprake is van verstoppingen.

Lage waterdruk

Wanneer het je opvalt dat er sprake is van een lage waterdruk is het tijd om de specialist in te schakelen. Een lage waterdruk betekent dat er sprake is van verstoppingen in de leidingen. Dit is ook het geval als het alleen onder of op de bovenverdieping voorkomt. Het kan ook voorkomen dat het de ene dag in orde is en de andere dag de druk weer wegvalt. Je kan dan te maken hebben met ernstige situaties waar sprake is van complexe schade. Laat je leidingen zo snel mogelijk checken!

Langzaam afvoerend water

Wanneer het water in je wasbak, wc of douche erg langzaam afvoert is er meestal ook sprake van verstopte riolering en leidingen. Het is een veel voorkomend probleem. Vet, grote mate van afval en haar zijn voorbeelden die regelmatig verstoppingen veroorzaken in de leidingen. Probeer de afvoer schoon te maken met soda schoonmaakmiddel of gebruik een ontstopper. Spoel de leidingen na met heet water. Mocht het probleem vervolgens niet uit zichzelf oplossen is het tijd om de loodgieter in te schakelen.

Water blijft liggen rondom de woning

Naast het sanitair in je woning kan het water ook rondom je woning verstopt raken. Denk hierbij aan de afvoerput in de straat of op je terrein. Mocht het water niet wegstromen en lang blijven liggen is het ook zaak om zo snel mogelijk de riolering in je omgeving na te laten kijken.

Afvoer overstromingen

Komt het water juist weer omhoog na het doorspoelen of afvoeren van water? Het kan voorkomen dat je leidingen de druk niet aankunnen. Er komt dan juist afvoerwater weer omhoog via de WC of de wasbak. Je hebt dan te maken met een echt serieus probleem en het is aan te raden om meteen hulp in te schakelen.

Herken je een van deze signalen? Schakel zo snel mogelijk de hulp in van de riool ontstoppen specialist uit Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden