Cuperus vastgoed

4 Verschillende soorten slaapbanken

Geplaatst op

Iedereen weet wat een slaapbank is. Grappig genoeg heeft in tegenstelling tot wat je zou denken, niet iedereen hetzelfde voor ogen wanneer je het woord “slaapbank” noemt. De reden waarom men verschillende soorten meubels voor zich ziet wanneer je het woord slaapbank noemt, is omdat er verschillende soorten slaapbanken bestaan. Voor verschillende budgetten, kamers en beschikbare ruimte zijn er verschillende soorten slaapbanken. In deze blog leggen we je uit welke soorten er zijn.

Type 1: Naar voren toe openende slaapbanken

Er zijn slaapbanken die je uitklapt door het zitvlak van de bank naar je toe te trekken. De slaapbank klapt dan naar voren toe open en dit levert hierdoor vaak meer ruimte op dan een eenpersoons slaapbank. Deze soort slaapbanken zijn niet alleen erg comfortabel als bed, ze zijn ook nog eens erg comfortabel als bank!

Type 2: Dwarsslapers

Een ander veel gebruikt ontwerp voor een slaapbank, is de zogenaamde dwarsslaper. In plaats van dat bij deze slaapbank het zitvlak van de bank wordt uitgeschoven, wordt hier doorgaans de rugleuning platgelegd. Hierdoor kun je van een wat kleinere bank een grote eenpersoons slaapplek maken. In sommige gevallen gaat het hier om een model “twijfelaar”.

Type 3: Bedbanken

Bedbanken zijn eigenlijk een beetje het tegenovergestelde van een slaapbank. Waar een slaapbank een bank is waar je een bed van zou kunnen maken, is een bedbank een bed waar je een bank van zou kunnen maken. Een bedbank lijkt dus vaak veel meer op een bed dan op een bank. Bedbanken bieden vaak aardig wat bergruimte in de vorm van lades waar men eenvoudig het beddengoed in kan opbergen.

Type 4: Slaapfauteuil

Een slaapfauteuil is eigenlijk een beetje een valsspeler op deze lijst. Een fauteuil valt namelijk niet volgens iedereen in de categorie ‘bank’. Je zou echter ook kunnen stellen dat een fauteuil ook niet echt in de categorie ‘stoel’ past. Daarom hebben we de eenvoudige slaapfauteuil in deze lijst ook maar even voor de volledigheid benoemd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden