Cuperus vastgoed

4 tips voor het verwijderen van vlekken op je kleed of tapijt

Geplaatst op

Veel mensen hebben wel een kleedje ergens in huis liggen. Wat ook niet zo gek is. Tapijt en vloerkleden zijn heerlijk zacht en zorgen ervoor dat je voeten niet koud worden. Een kleed kan er, als deze niet goed wordt onderhoudenm viezig uit gaan zien. Zorg er dan ook voor dat je deze regelmatig stofzuigt en schoonmaakt. Helaas is ook – ondanks je inspanningen om je kleed schoon te houden – je kleed regelmatig het slachtoffer van vlekken en viezigheid door etensresten, spetters en ongelukjes van bijvoorbeeld je lieve hond.  Hieronder delen we graag wat tips hoe je je kleed of tapijt ontdoet van vlekken en schoon maakt. 

Deppen, niet vegen!

Als je iets laat vallen op je kleed en er ontstaat een vlek, dep deze dan vooral op. Hoe verleidelijk het ook is om als een malle de vlek te gaan vegen of schrobben… Doe het niet! Door de vlek te vegen, duw je de vlek alleen maar dieper in het tapijt. Als je dept is het belangrijk dat je van de buitenrand van de vlek naar het midden toe dept. Niet andersom, anders verspreid je de vlek. 

Probeer scheergel 

Ik hoor je al denken, scheergel? Ja scheergel ja. Er wordt regelmatig gezegd dat de beste tapijtreiniger voor vlekken scheergel is. Breng de scheergel direct op de vlek aan en laat dit zo een 30 minuten intrekken. Daarna dep je dit makkelijk op met een droge doek. Spray daarna een mengsel van witte azijn en water (50/50) op de restanten en veeg het overige scheerschuim en vuil weg. 

Gebruik afwasmiddel van vetvlekken

Is er een vetvlek ontstaan op je kleed? Vetvlekken zijn vaak de hardnekkigste vlekken. Om deze eruit te krijgen kun je een sprayfalcon vullen met een paar druppels afwasmiddel gemengd met warm water. Zorg ervoor dat je het mengsel even goed mengt. Spray de vlek daarna volledig (doordrengen) met het mengsel. Daarna dep je met een droge doek of een papierenhandoekje de vlek en de nattigheid op. Het kan zijn dat je dit proces een aantal keer moet herhalen, om goede resultaten te zien.

Dieptereiniging

Wil je je kleed of tapijt en een keer goed schoon hebben? Schakel dan een professionele reinigingsservice in. Lees hier meer over de dienst: tapijt reinigen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden