Cuperus vastgoed

4 dingen waar je over na moet denken tijdens je scheiding

Geplaatst op

Een scheiding is natuurlijk enorm vervelend, het is een lastige periode waarin er superveel veranderd. Er moeten veel afspraken gemaakt worden, spullen verdeeld worden en ook moet er een hoop papierwerk worden gedaan. Omdat jij je hoofd waarschijnlijk al vol genoeg hebt rond deze periode hebben wij hieronder alvast 4 dingen opgenoemd waaraan je zeker moet denken.

Vastleggen

Tijdens een echtscheiding moet je alles officieel laten vastleggen, en doe dit dan ook secuur. Maak afspraken over alle spullen, het geld en kinderen en zorg dat dit op papier komt te staan. Ook al denk je vaak dat je er samen wel uitkomt, vaak blijkt het tegengesteld waar. Het gebeurd vaak genoeg dat scheidingen eindigen in grote ruzies, gedoe achteraf wil je voorkomen. Is het nou zo dat je er samen niet uitkomt, dan kan je altijd een mediator inschakelen.

De kinderen

Heb je kinderen, dan ben je ook verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Hierin zet je alle afspraken die jij en je partner maken omtrent jullie kinderen. Bij deze afspraken kun je denken aan:

  • Hoe worden belangrijke keuzes gemaakt voor je kind? Bijvoorbeeld: schoolkeuze
  • Inkomen ten behoeve van het kind gaat ook naar een ouder Kinderbijslag, heffingskorting, kind gebonden budget
  • Hoe regel je de financiën van je kinderen?

Verdeel je verzekeringen

Meestal is het zo, dat je samen meerdere verzekeringen afsluit. Hierbij kun je denken aan reis-, inboedel- en je zorgverzekering. Het verdelen van de verzekeringen is vaak ingewikkeld, omdat er veel regels bij komen kijken. Schakel hier de hulp van een adviseur in, zodat je zeker weet dat alles goed wordt geregeld.

Alimentatie

Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap, dan is er in sommige gevallen kans dat je recht hebt op partneralimentatie. Dit is zo wanneer je partner niet genoeg inkomen heeft om van rond te komen, jij zult dan moeten bijdragen aan je partners inkomen. Daarnaast is er ook kans dat er voor de kinderen alimentatie betaald moet worden. Vaak is de alimentatie een groot struikelblok in de scheiding. Het kan zijn dat je een alimentatie advocaat nodig hebt om uiteindelijk alles goed te regelen. Het niet betalen van alimentatie is een vaak terugkomend onderwerp.

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden