Cuperus vastgoed

3 essentiële benodigdheden voor elk kantoorgebouw

Geplaatst op

Kantoorgebouwen dienen te voldoen verschillende rigide en strenge veiligheidseisen. Het is namelijk van belang dat je als werkgever in staat bent om de veiligheid van je personeel te kunnen waarborgen. Dit betekent dat je rekening dient te houden met verschillende scenario’s zoals een mogelijke brand, iemand die onwel wordt of erger. Je hoeft natuurlijk niet een complete ziekenboeg te hebben, al kan het wel helpen om een aantal voorbereidingen treffen. Deze blog geven we daarom 3 tips voor veiligheidsbenodigdheden waarvan wij vinden dat eigenlijk elke kantoorgebouw dient te hebben. Nota bene in sommige gevallen dient er vanuit de wedstrijd te worden voldaan aan deze eisen. 

Brandblussers 

Brandgevaar komt overal voor. Afhankelijk van de materialen die gebruikt zijn tijdens de bouw van de kantoorruimte en de materialen van het interieur en meubilair, neemt de kans op brandgevaar toe het is daarom noodzakelijk dat op verschillende plekken in het gebouw er een brandblusser beschikbaar is om op tijd in te kunnen grijpen wanneer een brand ontstaat. Naast brandblussers is het ook belangrijk om een goed brandalarm te hebben. Het is bovendien ook belangrijk dat dit regelmatig getest wordt. Het laatste wat je wil is dat de brandalarminstallatie niet naar behoren functioneert wanneer er brand uitbreekt. 

AED´s

Een groot deel van de Nederlanders krijgt te maken met hartklachten. Het is daarom erg belangrijk dat er voldoende AED aanwezig zijn. Automatische externe defibrillator zijn draagbare apparaten die gebruikt kunnen worden wanneer iemand een hartstilstand heeft. Een AED kan dan helpen bij de reanimatie van deze persoon. Ik wil een AED doorgaans wettelijk enkel dierenarts gebruikt mag worden, geldt dat er in noodsituaties zoals bijvoorbeeld een hartstilstand het ook toegestaan is voor niet-bevoegden om een AED te gebruiken. 

EHBO-doos 

Elk bedrijf dient iemand in dienst te hebben die in staat is om eerste hulp te verlenen in het geval van een ongeluk. Dit houdt in dat er iemand binnen het bedrijf Insta zou moeten kunnen zijn om een mitella te leggen, een brandwond verzorgen of op zijn minst het slachtoffer trachten veilig te stellen alvorens medisch ambulancepersoneel arriveert. Dit betekent dus ook dat het van belang is dat er een EHBO-doos op locatie is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Onroerend of ook wel vastgoed omvat alle vormen van grond en de daarop gebouwde constructies, inclusief woningen, commerciële gebouwen, kantoren, winkels en industriële faciliteiten. Op deze site bespreken we de verschillende aspecten van vastgoed en waarom het een belangrijke investering kan zijn.

 

 

 

 

Contactgegevens

Via info @ cuperusvastgoed.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden